Steriel water injecties

Ongeveer eenderde van de barende vrouwen heeft tijdens de bevalling last van pijn in de onderrug door de weeën. Aan deze pijn, die vaak continu aanwezig is, is niet veel te doen. Mocht je deze rugweeën hebben, dan is de behandeling met injecties met steriel water (SWI) voor jou wellicht een goede manier om deze pijn te verlichten. Ook als je wacht op een medicamenteuze pijnbehandeling, of aan het einde van de ontsluiting, kunnen injecties met steriel water een doeltreffende en veilige pijnbehandeling voor je zijn.

De behandeling bestaat uit vier injecties onder de huid met steriel water (0,5 ml per injectie) in de onderrug (in de ruit van Michaelis, zie onderstaand plaatje). Het effect treedt snel op en houdt 1 á 2 uur aan. Waterinjecties hebben geen bijwerkingen.
Eventueel kan de behandeling herhaald worden.

 

Veel vrouwen vinden het prettig om zonder pijnmedicatie te bevallen. De pijnbehandeling met steriel water injecties is daarom een mooie aanvulling op andere pijnbehandelingen. Omdat water geen medicatie is en er geen monitoring van de moeder of het kind nodig is, kan het ook thuis worden toegepast.

 

Twitter: vpgestelstrijp

Inschrijven praktijk

Vul onderstaand formulier

in en wij nemen contact op met u!

Kinderwens:

Zwangerschap: