Echo’s

Echo’s: sommige zwangeren kunnen er geen genoeg van krijgen. Bij een echoscopie wordt de baby in je buik zichtbaar met hulp van geluidsgolven.

Er zijn 2 manieren om een echo te maken: via de buikwand (uitwendig) en via de vagina (inwendig). In het begin van de zwangerschap (tot 10 weken) wordt de voorkeur gegeven aan de inwendige echo, omdat het apparaat dat de geluidsgolven uitzendt zo dichter bij de baarmoeder komt. Dat levert een beter beeld op van een prille zwangerschap.

Elke controle een echo maken is in principe maken niet nodig. Als de zwangerschap goed verloopt, wordt de groei van baarmoeder en kind uitgebreid met de hand gemeten. Ook wordt er vanaf ongeveer 26 weken de lengte van de baarmoeder in centimeters gemeten. Bij twijfel over de groei of de ligging van je baby wordt er een echo gemaakt. Handen zijn niet 100% betrouwbaar, maar echo’s ook niet. Zeker na 34 weken is het moeilijk te meten hoe groot je baby is.

Wij maken onderscheid tussen:
Medische echo’s, gemaakt door een verloskundige / echoscopiste van Verloskundigenpraktijk Gestel-Strijp
en
-Eigen wens echo’s, gemaakt door een echoscopiste van Echopraktijk Gestel-Strijp (onderdeel van Verloskundigenpraktijk Gestel-Strijp).

Twitter: vpgestelstrijp

Inschrijven praktijk

Vul onderstaand formulier

in en wij nemen contact op met u!

Kinderwens:

Zwangerschap: