Eigen wens Echo’s

Wat is een Eigen wens Echo?

Een Eigen wens Echo is een echo die je op elk moment van de zwangerschap kunt laten maken en is bedoeld om ‘zomaar’ even naar je kindje te kunnen kijken. De echo is niet bedoeld om specifiek naar afwijkingen te zoeken, hiervoor zijn de medische echo’s bedoeld welke door de verloskundige zullen worden besproken en aangevraagd. Mochten er tijdens de Eigen wens Echo afwijkende bevindingen worden gezien, dan zal dat, indien gewenst, worden benoemd.


Hoe wordt deze echo gemaakt?

Bij echografie wordt gebruik gemaakt van ultrageluid. Geluidsgolven worden uitgezonden en teruggekaatst. De opgevangen golven worden door het echoapparaat omgezet naar een 2 dimensionaal beeld (2D).

Echografie werkt niet wanneer er lucht tussen de echokop en het lichaam zit, vandaar dat er een laagje gel gebruikt wordt. De Eigen wens Echo’s worden altijd via de buik gemaakt.


Wanneer een Eigen wens Echo?

Gedurende de gehele zwangerschap zijn er mogelijkheden voor het laten maken van een Eigen wens Echo. De beste periode voor een 2D echo is vaak wat eerder dan de beste periode voor een 3D/4D echo.


Kwaliteit van beeld en foto’s

Geluidsgolven worden beter geleid door vloeistof en minder door vet, lucht en bot. Hoe meer moeite het geluid heeft om door door te dringen of hoe dieper de geluidsgolf moet komen, hoe minder de beeldkwaliteit van de echo. Denk hierbij aan lucht in de darmen, een moederkoek op de voorwand van de baarmoeder, de armpjes of beentjes voor het gezichtje van je kindje. De kwaliteit van de echobeelden is dus per echo verschillend.

Twitter: vpgestelstrijp

Inschrijven praktijk

Vul onderstaand formulier

in en wij nemen contact op met u!

Kinderwens:

Zwangerschap: