Genoeg melk?

Als de borstvoeding goed verloopt is de hoeveelheid en de samenstelling van de melk eigenlijk altijd goed voor je kindje. Het is niet te controleren hoeveel moedermelk een kind binnenkrijgt tijdens het drinken.

Je kunt er vanuit gaan dat je kindje voldoende melk binnenkrijgt, als:
– Je kindje 4-6 natte luiers per 24 uur heeft.
– Minimaal 2 zachte poepluiers per dag heeft (Dit tot de leeftijd van 6 weken, daarna zijn minder poepluiers normaal).
– Je kindje alert en tevreden is.
– Het minimaal 6 voedingen per 24 uur krijgt.
– Je kindje voldoende groeit. (Indien je hierover twijfelt kun je je kindje regelmatig gaan wegen op het consultatiebureau.)

Als je het idee hebt dat de hoeveelheid voeding onvoldoende is, dan doe je er goed aan je kindje vaker aan te leggen. Dit stimuleert de melkproductie. Ook is het belangrijk erop te letten of je je kindje goed hebt aangelegd. Een kindje dat wordt gevoed op verzoek en goed is aangelegd, krijgt vrijwel altijd voldoende voeding binnen. In een enkel geval vraagt een kindje te weinig voeding en is voeden op verzoek onvoldoende. In die gevallen moet je zelf bepalen wanneer je je kind voedt. In de eerste weken na de geboorte heeft een kindje ongeveer 8-12 voedingen per 24 uur nodig (6 voedingen is echt het minimum). Overleg bij twijfel met de verloskundige of ga na de kraamtijd voor advies naar het consultatiebureau.

Twitter: vpgestelstrijp

Inschrijven praktijk

Vul onderstaand formulier

in en wij nemen contact op met u!

Kinderwens:

Zwangerschap: